Skip to main content

Diabetes en de onderliggende oorzaak

Diabetes, met name type 2, wordt vaak behandeld met medicijnen die de symptomen onderdrukken maar helaas niet de diepere oorzaken aanpakken.

De ontwikkeling van diabetes type 2 heeft een genetische component en wordt sterk beïnvloed door levensstijlkeuzes zoals voeding, stressniveaus en fysieke activiteit.

Het beperken van snelle koolhydraten en suikers kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en daarmee de behoefte aan medicatie verminderen. Ook het gebruik van kruiden en medicinale planten wordt soms genoemd als een manier om het risico op diabetes te verlagen.

Echter, diabetes is meer dan enkel een verstoorde bloedsuikerspiegel; het heeft ook psychologische, emotionele en spirituele aspecten waar de traditionele geneeskunde mogelijk minder aandacht aan besteedt.

Mijn persoonlijke ervaring heeft me doen inzien dat diabetes niet alleen draait om oorzaken en gevolgen, maar ook om de psychologische, emotionele en spirituele impact ervan.

Dit inzicht motiveerde mij om een opleiding te volgen tot orthomoleculair therapeut gericht op psycho-neuro-immunologie.

Deze discipline onderzoekt de invloed van het zenuwstelsel, onze emoties en het immuunsysteem op elkaar.

Stress en traumatische ervaringen kunnen aanzienlijke invloed hebben op ons lichaam en onze gezondheid. Ze kunnen hormonale veranderingen veroorzaken en ons immuunsysteem uit balans brengen.

Gelukkig kunnen we door gedragsverandering, gedachtepatronen en aanpassingen in onze omgeving dit afweersysteem versterken.

Mijn holistische benadering van diabetes heeft mijn kijk op het leven verrijkt en me bewuster gemaakt. Dat betekent niet dat ik de klassieke geneeskunde afwijs; deze heeft zeker zijn waarde en is essentieel, vooral voor type 1 diabetespatiënten zoals ikzelf. Maar ik geloof dat er naast medicatie ook andere manieren zijn om gezondheid te verbeteren, namelijk door bewust en holistisch te leven.

Bij Inner-Journey bekijken we gezondheid door een holistische bril.

We zien jou niet enkel als iemand met diabetes, maar als een geheel van lichaam, geest en emoties. We geloven in het belang van voeding, beweging, ademhaling, een gezonde omgeving, een positieve mindset, stressvermindering, gebalanceerde relaties en het verwerken van onverwerkte trauma’s voor een gezondere levensstijl.

We willen jou met liefde en begrip helpen om bewuste keuzes te maken voor een gezondere leefstijl. Het begint allemaal met kleine stappen. Voel en ontdek wat bij jou past. Je zult snel veranderingen opmerken en steeds gemotiveerder raken om jouw levenswijze aan te passen.

Ben je er klaar voor om dieper te graven? Durf je de sprong te wagen naar een gezonder leven? Het maken van de juiste keuzes begint bij jou, en alleen jij bent verantwoordelijk.

Wees niet bang om te beginnen met kleine veranderingen, want zelfs die hebben grote impact.

Liefs Sandra Lagerweij

Elke week ben je welkom
Voor meer info en inschrijving
[email protected]