Skip to main content

Hoe ben jij geboren

Geboortetrauma komt vaker voor dan je denkt. We praten er alleen niet over.

Denk aan te vroeg, te laat, navelstreng om de nek, ademnood, tang, nap, couveuse, wee opwekkers, inleiden, hechting met ouders na bevalling, enz

Vele mensen geloven echter dat dit lijden niet bepalend is voor de toekomstige geestelijke gezondheid van de baby. Maar dat is niet juist…

Het lichaam reageert intensief op sterke prikkels.

Het jonge zenuwstelsel kan intensieve prikkels niet verwerken en het herstellend vermogen kan erdoor geblokkeerd worden.

De grote hoeveelheid energie die opgeroepen werd om de situatie te overleven, heeft zich in bevroren toestand vastgezet in het zenuwstelsel. Dit heeft een blijvend schokeffect op het organisme.

Hierdoor ontstaan trauma symptomen.

Traumatische reacties op latere leeftijd hangen daarom vaak samen met ervaringen in de vroege kindertijd.

Vaak wordt bij het trauma heling het ervaren van sterke prikkels en emoties vermeden.

Als het lichaamsgeheugen contact maakt met onverwerkte ervaringen, kan er emotioneel te veel naar boven komen om als volwassene te kunnen verwerken.

Bij inner-journey is het juist van belang, omdat dit een toegang kan zijn tot de primaire emoties, en tot een diep ervaren authenticiteit en van daaruit juist tot heling.

Met BRTT, Body Remembers Trauma Therapy & TRB, Inner Journey – Trauma Release & Breathwork kunnen we deze emoties toelaten en verwerken.

Liefs Sandra Lagerweij