Skip to main content

WORDT EEN ADEMCOACH VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Ademsessies worden over het algemeen niet vergoed door je ziektekostenverzekering. Een alternatief kan zijn om met je werkgever te praten, aangezien steeds meer werkgevers bereid zijn te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers.

 

Vergoeding via de werkgever: Veel werkgevers bieden een budget voor persoonlijke ontwikkeling of gezondheids- en welzijnsprogramma’s aan hun werknemers. Je kunt bij je HR-afdeling navragen of ademcoaching onder zo’n regeling valt. Het argument dat ademcoaching kan bijdragen aan stressvermindering, betere prestaties en algemeen welzijn kan helpen om je zaak te ondersteunen.

Gezondheids- en welzijnsinitiatieven: Sommige bedrijven hebben specifieke programma’s gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Deze programma’s kunnen onder meer workshops, trainingen en individuele coaching sessies omvatten. Informeer of ademcoaching kan worden opgenomen als onderdeel van deze initiatieven.

Professioneel ontwikkelingsbudget: Als je ademcoaching kunt koppelen aan je professionele ontwikkeling of prestaties op het werk, kun je mogelijk gebruik maken van een professioneel ontwikkelingsbudget. Leg uit hoe ademcoaching je kan helpen beter te presteren in je rol of hoe het kan bijdragen aan je professionele groei.

Belastingaftrek: Afhankelijk van de belastingwetgeving in jouw land, kunnen de kosten voor ademcoaching mogelijk worden afgetrokken als een professionele uitgave of als onderdeel van medische of gezondheidsgerelateerde uitgaven. Het is raadzaam om hierover advies in te winnen bij een belastingadviseur.

Collectieve verzekering: Sommige werkgevers bieden een collectieve ziektekostenverzekering aan waarbij aanvullende therapieën, zoals ademcoaching, deels vergoed kunnen worden. Check de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering of neem contact op met je verzekeraar voor meer informatie.

Intern welzijnsprogramma: Grote organisaties hebben soms interne welzijnscoaches of -programma’s waar medewerkers gratis of tegen gereduceerd tarief gebruik van kunnen maken. Informeer of er iets dergelijks beschikbaar is binnen jouw organisatie.

Het is belangrijk om proactief te zijn en de dialoog aan te gaan met je werkgever of HR-afdeling. Veel bedrijven zijn bereid om te investeren in het welzijn van hun werknemers, zeker als dit kan leiden tot een hogere tevredenheid en productiviteit.