Skip to main content

Voor bedrijven – Ziekteverzuim op de Werkvloer
Creëer een gezonde werkomgeving

Effectieve Benadering van Stress, Burn-out en Ziekteverzuim op de Werkvloer

Binnen jouw bedrijf is het stressgerelateerde verzuim een zorgwekkende factor? Ben je vastbesloten om concrete stappen te zetten in de strijd tegen stress en burn-out? Het vinden en behouden van toegewijd en betrouwbaar personeel vormt op zichzelf al een uitdaging.

Te midden van de inspanningen om stress te verminderen en burn-out te voorkomen, worden bedrijven vaak overstelpt met diverse trainingen. Maar wat leidt nu écht tot resultaat? Waar ligt de kern van dit complexe probleem? En hoe kunnen we gezamenlijk substantiële progressie boeken?

Ondersteuning voor Stress en Burn-out bij Bedrijven

Het is van uiterst belang dat bedrijven stressmanagement en burn-outpreventie serieus aanpakken, zowel voor werknemers als werkgevers. Herken je een of meer van de volgende situaties?

Afnemende Betrokkenheid:

De betrokkenheid binnen teams neemt opvallend af. Medewerkers lijken hun motivatie te verliezen en voelen zich minder verbonden met hun werk en collega’s.

Verhoogd Ziekteverzuim:

Klachten gerelateerd aan stress zorgen voor aanzienlijk verzuim. Werknemers melden zich vaker ziek en blijven langer afwezig.

Verminderde Prestaties:

Werkdruk ondermijnt prestaties en verhindert groei en ontwikkeling. Productiviteit lijdt onder de aanhoudende druk.

Conflicten op de Werkplek:

Frequente conflicten bemoeilijken de samenwerking. Een gespannen werkomgeving beïnvloedt de sfeer negatief.

Verlies van Plezier:

Werknemers ervaren een verlies van plezier en motivatie. Eens enthousiaste houdingen vervagen.

Ervaring van Hoge Werkdruk:

Werknemers worden geconfronteerd met een intense werkdruk zonder passende vaardigheden om hiermee om te gaan, wat leidt tot overweldigende stress.

Bij Inner-Journey hebben we een bewezen traject ontwikkeld om stress, burn-out en ziekteverzuim binnen bedrijven aan te pakken. Dit traject heeft al meer dan 10.000 klanten geholpen om deze uitdagingen te overwinnen.

Onze Holistische Benadering voor Stressvermindering en Welzijn op de Werkvloer

Binnen onze aanpak staat een holistisch programma centraal. Dit programma is gericht op het versterken van veerkracht, het aanleren van effectieve ademtechnieken, het reguleren van emoties, het loslaten van stress, lichaamsgerichte therapieën en mind-body therapieën. Dit alles met het doel om overtollige stress los te laten en te werken aan welzijn. We creëren ook een gezonde en ondersteunende werkomgeving, omdat we ervan overtuigd zijn dat de gezondheid en het welzijn van werknemers van cruciaal belang zijn voor het succes van een bedrijf.

Onze Werkwijze

Binnen onze organisatie geloven we sterk in de uniekheid van elk individu, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Dit betekent dat voor elke deelnemer een individueel behandelingspad kan worden gecreëerd. Via onze multi-disciplinaire aanpak, zowel via individuele sessies als groepstrainingen, bieden we zowel werkgevers als werknemers een kans op intensieve en resultaatgerichte persoonlijke begeleiding.

Een cruciaal element van onze benadering is het bevorderen van open communicatie tussen werkgevers en werknemers. We creëren een omgeving waarin open dialogen kunnen floreren en waarin de behoeften van beide partijen worden begrepen en ondersteund.

Bij Inner-Journey is ons doel het verbeteren van het welzijn van individuen en het versterken van hun vermogen om met stress om te gaan. Ons programma biedt praktische tools en strategieën die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en de werkomgeving.

Aarzel niet om vandaag contact met ons op te nemen en ontdek hoe we samen stress en burn-out kunnen verminderen, betrokkenheid kunnen vergroten en de algehele werksfeer kunnen verbeteren. Laten we samen de gezondheid van jouw team en bedrijf naar nieuwe hoogtes tillen. Werkgevers en werknemers vormen samen een krachtig team. Het bedrijfsleven zoekt naar de ideale werknemer, terwijl werknemers streven naar optimale groei. Deze synergie leidt tot het gewenste succes waar we voortdurend naar streven.

Regelmatige teambuildingactiviteiten of ondersteuning waar nodig 1op 1 versterken relaties, verbeteren communicatie en verminderen spanning op de werkplek. Het implementeren van een waarderingsprogramma dat vriendelijkheid, ondersteuning en samenwerking benadrukt, creëert een positieve en inclusieve sfeer. Inner-Journey biedt op maat gemaakte stressmanagementprogramma’s die voldoen aan de unieke behoeften van jouw medewerkers om burn-out te voorkomen.

Wij staan klaar om je te ondersteunen. Laten we samen een gezonde, veerkrachtige en succesvolle werkomgeving creëren. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen bouwen aan een betere toekomst!