Skip to main content

Ons Team komt in actie

GRATIS HULP VOOR JONGEREN (15 – 21 JAAR) – Een Pleidooi voor Jongerenwelzijn

In een wereld waar de jeugd geconfronteerd wordt met toenemende uitdagingen, zoals depressies, psychische en emotionele problemen, is het onmiskenbaar dat er een dringende behoefte is aan toegankelijke en tijdige hulp. Het is hartverscheurend om te zien dat jongeren vaak maanden moeten wachten op psychische ondersteuning, terwijl hun welzijn op het spel staat. Op dit moment is zelfmoord onder de jongeren op z’n top! Hoe kan dat in zo’n welvarend land?

Samen moeten we opstaan voor de jongeren van vandaag en morgen, voor onze kinderen en kleinkinderen, en streven naar betere kansen en hulpmiddelen voor hen.

Het belangrijkste is dat jonge mensen empowered worden om zelfliefde en zelfzorg te cultiveren, en om veerkrachtig om te gaan met de uitdagingen die het leven hen biedt. De problemen die zij ervaren, variërend van stress, angst, depressie tot eenzaamheid, verslaving en emotionele onstabiliteit, zijn bijzonder zwaarwegend en kunnen een diepgaande invloed hebben op hun welzijn en toekomstperspectieven.

Depressie, angst en andere ernstige mentale gezondheidskwesties kunnen een enorme tol eisen, resulterend in gevoelens van hopeloosheid en wanhoop. Het is zorgwekkend dat velen van hen met traumatische ervaringen te maken krijgen, variërend van misbruik en verlies tot geweld en verwaarlozing. Deze ervaringen kunnen diepe littekens achterlaten en de weg vrijmaken voor een leven vol uitdagingen.

Langdurige psychologische mishandeling kan leiden tot een waaier van problemen zoals stress, angst, eenzaamheid en fysieke klachten. De ernstige gevolgen hiervan zijn een toename van zowel mentale als fysieke gezondheidsproblemen. Het is ontstellend dat bijna driekwart van de mensen met geestelijke gezondheidsproblemen al vóór de leeftijd van 24 jaar symptomen vertoonde.

De roep om hulp is duidelijk. Het is een oproep om jongeren te ondersteunen in hun reis naar zelfontdekking en authenticiteit in een wereld die soms overweldigend kan zijn. De schrikbarende cijfers van zelfmoord onder jongeren tonen aan dat deze noodzaak dringend is.

Het is pijnlijk dat veel jongeren geen toegang krijgen tot vroegtijdige interventie. De tijd om actie te ondernemen is nu.

Door bij te dragen aan dit programma , draag je bij aan de oprichting van een nieuw jeugdhulp dat een breed scala aan diensten aanbiedt om de dringende kwesties aan te pakken waarmee jongeren worden geconfronteerd. Deze diensten kunnen het volgende omvatten:

Psychosomatische ondersteuning: We bieden lichaamsgerichte therapievormen zoals BRTT, Myofasiale diensten om individuen te helpen bij het omgaan met stress, angst, depressie en andere psychische uitdagingen.

Psychosomatische therapieën zijn benaderingen binnen de gezondheidszorg die de nauwe verbinding tussen de geest (psyche) en het lichaam (soma) erkennen en behandelen. Deze therapieën richten zich op het begrijpen en behandelen van hoe emotionele, mentale en psychologische factoren van invloed kunnen zijn op lichamelijke gezondheid en vice versa. Het doel van psychosomatische therapieën is om een evenwicht te herstellen tussen de geest en het lichaam, en zo bij te dragen aan algeheel welzijn en gezondheid.

Hier zijn enkele veelvoorkomende psychosomatische therapieën:

Lichaamsgerichte Therapieën: Deze therapieën, zoals BRTT (Body Remembers Trauma Therapy), Trauma Release Breathwork en Myofasciale emotional triggerpoint Therapy, richten zich op het erkennen en loslaten van opgeslagen emotionele spanning in het lichaam. Ze benadrukken het belang van het in contact komen met fysieke sensaties om emotionele en psychologische genezing te bevorderen. Deze benaderingen erkennen dat lichaamssensaties kunnen wijzen op onverwerkte emoties en trauma’s.

Ademhalingsoefeningen: Bewuste ademhalingstechnieken zijn een essentieel onderdeel van psychosomatische therapieën. Deze oefeningen helpen mensen om hun ademhaling te reguleren en diepere ademhaling te bevorderen. Door bewust en diep te ademen, wordt de zuurstoftoevoer naar het lichaam verbeterd, wat stress en angst kan verminderen. Dit heeft ook een positieve invloed op het zenuwstelsel, waardoor het lichaam in een meer ontspannen toestand komt.

Biofeedback: Biofeedback is een interactieve therapie waarbij sensoren worden gebruikt om fysiologische lichaamsfuncties zoals hartslag, bloeddruk en spierspanning te meten. De jongeren krijgen een real-time feedback over deze lichaamsfuncties, wat hen bewust maakt van hoe ze op stress reageren. Hierdoor leren ze ontspanningstechnieken die ze direct kunnen toepassen om fysieke reacties te beïnvloeden en stress te verminderen.

Mindfulness en Meditatie: Deze benaderingen benadrukken het belang van bewustzijn en aanwezigheid in het huidige moment. Door mindfulness en meditatie te beoefenen, kunnen jongeren zich bewust worden van hun gedachten en gevoelens zonder oordeel. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, het vergroten van mentale helderheid en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT): CGT richt zich op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en gedragingen die bijdragen aan emotionele en fysieke problemen. Door negatieve patronen te herkennen en te vervangen door positievere gedachten en gedragingen, kan het lichaam positief reageren en kunnen zowel emotionele als fysieke symptomen verbeteren.

Yoga en Tai Chi : Deze fysieke praktijken combineren beweging, ademhaling en meditatie om zowel het lichaam als de geest in balans te brengen. Ze kunnen bijdragen aan flexibiliteit, kracht, ontspanning en stressvermindering. Door zich op het lichaam te concentreren, kunnen deze praktijken een gevoel van welzijn bevorderen dat zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid ten goede komt.

Hypnotherapie: Hypnose wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het onderbewuste en diepere niveaus van ontspanning te bereiken. Het kan worden gebruikt om onbewuste patronen en overtuigingen te verkennen die van invloed kunnen zijn op zowel emotionele als fysieke symptomen.

Emotional Eye Movement Reprocessing: Deze therapie, wordt vaak gebruikt voor de behandeling van trauma. Het omvat het volgen van geluid en vingerbewegingen of andere stimulansen terwijl de persoon met BRTT, traumatische herinneringen verwerkt. Dit helpt bij het verwerken van deze herinneringen en kan leiden tot een afname van trauma-gerelateerde symptomen.

Steungroepen en gemeenschapsopbouw: We creëren veilige ruimtes waar individuen kunnen verbinden, hun ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen, waardoor een gevoel van saamhorigheid en begrip wordt gecreëerd.

Deze psychosomatische therapieën bieden een holistische benadering van gezondheid, waarbij zowel de geestelijke als lichamelijke aspecten van welzijn in overweging worden genomen. Ze zijn ontworpen om het evenwicht tussen de geest en het lichaam te herstellen, stress te verminderen en emotionele genezing te bevorderen.

De cijfers liegen er niet om. Het is tijd om te handelen en te voorkomen dat jongeren verstrikt raken in een spiraal van pijn en verdriet. Samen kunnen we deze trend keren en hen de hulp bieden die ze verdienen.

Er is een groeiend gevoel van ‘anders zijn’ onder jongeren, waardoor ze zich vaak niet begrepen en gezien voelen. Dit uit zich in problemen op school, in het gezin en in relaties met leeftijdsgenoten. Meer dan ooit grijpen jongeren naar middelen als drugs en alcohol om met hun emoties om te gaan.

Het is tijd om deze neerwaartse spiraal te doorbreken. Als jij of iemand die je kent vastloopt, sta dan niet alleen. Ons team staat klaar om jou te ondersteunen. Samen met andere jongeren zullen we ontdekken wat werkt.

De tijd is rijp om jongeren te leren niet slechts te overleven, maar te floreren. Om het gevoel van ‘anders zijn’ om te buigen naar een kracht waarmee ze zichzelf kunnen zijn en durven zijn. Ons programma daagt je uit en helpt je om zelf de controle te nemen, je eigenwaarde te versterken en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Dit programma is een reis van moed en zelfontdekking. Het vereist eerlijkheid naar jezelf en de bereidheid om aan jezelf te werken. Als jij klaar bent om deze uitdaging aan te gaan, om te groeien en te leren, schrijf je dan nu in. Samen zullen we bouwen aan een toekomst waarin jongeren gedijen, zichzelf kunnen zijn en vol vertrouwen in het leven kunnen staan. Om eerlijk naar jezelf te kijken en dichtbij jezelf te blijven.

Als jij dit aandurft, je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en verder wilt leren en groeien, schrijf je dan snel in. Iedereen is welkom tussen de 14 – 21 jaar

Belangrijk is, dat je er wel helemaal voor gaat, zelf initiatief toont en er zin in hebt om jezelf te verbeteren en te genezen.

Doe Mee en Heb Zin: Als je echt wil dat dingen beter worden, moet je meedoen en enthousiast zijn om te leren en te groeien.

Kijk Naar Jezelf: Het is als in een spiegel kijken, maar niet alleen naar je gezicht. Het gaat erom te begrijpen waarom je je zo voelt en waarom je doet wat je doet. Dit betekent dat je open moet staan ​​om diep naar jezelf te kijken, je gedachten, gevoelens en gedragingen te onderzoeken en te begrijpen hoe ze van invloed kunnen zijn op je gezondheid. Wij helpen jou hier natuurlijk bij.

Doe Mee en Beweeg: Denk aan het spelen van een spel. Hier moet je oefenen en meedoen met de activiteiten die je helpen om je beter te voelen. Leer hoe je grenzen kan bewaken, en leer om uit je schulp te kruipen. Leer met je emoties om te gaan, ze te uiten

Volhouden: Stel je voor dat je een plant water geeft. Het heeft tijd nodig om te groeien. Hetzelfde geldt voor therapie, het kan een tijdje duren voordat je merkt dat je je beter voelt. Genezing en groei zijn processen die tijd kosten. Verwacht niet onmiddellijke resultaten, maar wees geduldig en geef jezelf de tijd om te veranderen en te groeien

Eerlijk Praatje: Denk aan een gesprek met een vriend. Als je eerlijk praat over wat je denkt en voelt, kan iemand anders je helpen.

Veranderen is Stoer: Soms lijkt het alsof je een grote sprong maakt in een zwembad. Verandering kan soms een beetje eng zijn, maar het helpt je om sterker en gelukkiger te worden.

Geduld Hebben: Het is net als het wachten op je verjaardag. Genezen en groeien kost tijd, dus wees geduldig en je zult zien dat het beter wordt.

Zorg Voor Jezelf: Jij bent belangrijk, dus zorg goed voor jezelf. Wij leren jou gezonder te worden op alle fronten, dus ook voedsel, sport, ademwerk enz.

Doe Het Elke Dag: Vergelijk het met het oefenen van een nieuwe sport. Als je leert hoe je je beter kunt voelen, kun je dat ook elke dag doen. Wij geven je tools om thuis verder te gaan.

Probeer Nieuwe Dingen: Stel je voor dat je nieuwe smaken ijs probeert. Soms kan iets nieuws proberen je echt helpen om je beter te voelen.

Onthoud dat deze therapieën als speciale gereedschappen zijn om je te helpen als je je niet zo goed voelt. Als je wilt leren en groeien, kunnen deze gereedschappen je helpen om sterker en gelukkiger te worden.

Hier zijn GEEN kosten aan verbonden.

Nieuwe datum nog niet bekend
Inclusief overnachting – Plaats Hilversum