Skip to main content

Diepgaande Heling en Balans via de Nervus Vagus

Welkom bij Somatic Vagus Nerve Therapy, een krachtige methode die een diepgaande impact heeft op je emoties, karakter, lichaamsuitdrukkingen en algeheel welzijn. Deze benadering richt zich met name op de activatie en stimulatie van de nervus vagus, een essentiële zenuw die een cruciale rol speelt in het reguleren van verschillende aspecten van ons lichaam en geest.

Somatische therapie kan je helpen om lichamelijke sensaties en reacties op stress, trauma en andere emotionele ervaringen te reguleren . De nervus vagus is bij dit proces betrokken, omdat deze helpt bij het reguleren van de stressreactie van het lichaam en een rol speelt bij emotionele regulatie.

De Vagus Nerve, bekend als de “zwervende zenuw” vanwege zijn uitgebreide vertakkingen door het hele lichaam, heeft een aanzienlijke invloed op ons zenuwstelsel, onze emoties en zelfs onze fysiologische reacties.

Onregelmatigheden in de nervus vagus kunnen enorme problemen veroorzaken in de fysieke en emotionele gezondheid. Fysieke gevolgen kunnen het prikkelbare darm syndroom (IBS), brandend maagzuur of GORZ, misselijkheid of braken, flauwvallen, oorsuizen, tachycardie, auto-immuunziekten, toevallen en migraine omvatten.

Gevolgen voor de geestelijke gezondheid zijn onder meer vermoeidheid, depressie, paniekaanvallen of een klassieke afwisseling tussen zich overweldigd voelen en afgesloten zijn.

Onze methode richt zich op het gericht werken met de nervus vagus om een diepgaand gevoel van welzijn en emotioneel evenwicht te bevorderen.

Het hoofddoel van Somatic Vagus Nerve Therapy is het vrijlaten van spanningen en blokkades in het lichaam, het helen van emotionele littekens en het kalmeren van het zenuwstelsel. Deze doelen worden bereikt door middel van lichaamsoefeningen, ademtechnieken, beweging en aanraking, om zo de energiestroom in het lichaam te bevorderen en het zenuwstelsel in balans te brengen.

Waarom is de nervus vagus zo cruciaal? De impact van deze zenuw strekt zich uit tot vitale lichaamsfuncties, zoals hartslag, ademhaling, spijsvertering en het immuunsysteem. Bovendien is de nervus vagus nauw verbonden met ons emotionele welzijn. Een gezonde werking van deze zenuw is van essentieel belang om stress te reguleren, angst en depressie te verminderen en een gevoel van innerlijke rust en welzijn te bevorderen.

Somatic Vagus Nerve Therapy focust op het activeren van de nervus vagus om het gehele systeem in balans te brengen. Hierdoor wordt niet alleen ons emotionele landschap positief beïnvloed, maar ook ons lichaam en onze karaktereigenschappen. Via deze benadering kunnen we diepgewortelde spanningen en trauma’s aanpakken, oude patronen doorbreken en ons welzijn op holistische wijze bevorderen.

In essentie plaatst Somatic Vagus Nerve Therapy de nervus vagus in het hart van het herstel- en groeiproces. Deze psychosomatische methode richt zich voornamelijk op het behandelen van trauma’s. De methode focust primair op de effecten van trauma in ons lichaam (soma). Sensaties zijn de taal van ons lichaam en het ervaren van deze sensaties vormt de sleutel tot de verwerking van trauma.

De therapie biedt uitkomst bij verschillende symptomen en klachten, zoals angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademhalen, overmatige alertheid, prikkelbaarheid, onrust, slapeloosheid, depressie, uitputting, gevoelens van hulpeloosheid, krachtverlies in de spieren, dissociatie, een beperkt spectrum van gevoelens en ontkenning van trauma.

Met Somatic Vagus Nerve Therapy is het mogelijk om emotionele blokkades los te laten, het zenuwstelsel te kalmeren en een diepgaand gevoel van welzijn en balans te ervaren. Deze methode nodigt uit om jezelf open te stellen voor heling en transformatie, en om de sleutel tot welzijn binnenin jezelf te ontdekken.

De effectiviteit van Somatic Vagus Nerve Therapy ligt in zijn focus op het lichaam. Trauma en opgebouwde stress worden immers in het lichaam opgeslagen. Deze methode biedt een gestructureerde, stapsgewijze aanpak om trauma en stressreacties aan te pakken, inclusief weerstanden en belemmerende overtuigingen die vaak onbewust onze dromen en doelen saboteren.

Door middel van duidelijke stappen en oefeningen leer je om zelf trauma en stressreacties aan te pakken en te visualiseren. Deze benadering biedt toegankelijke tools om op een gedoseerde wijze te werken aan het herstel van balans. Kortom, Somatic Vagus Nerve Therapy is een uitnodiging om jouw welzijn en innerlijke balans te herontdekken en te omarmen.