Skip to main content

EMTR® Eye Movement Trauma Release
Diepgaande Heling voor Traumatische Ervaringen

Eye Movement Trauma Release® is een eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaringen die in je leven een nadrukkelijke rol blijven spelen.

In tegenstelling tot andere behandelmethoden die zich richten op het direct veranderen van emoties, gedachten en reacties die voortkomen uit traumatische ervaringen, concentreert Eye Movement Trauma Release® zich rechtstreeks op het brein en lichaamsgeheugen. Deze benadering onthult een veilige manier om diep ingesleten emotionele pijn aan te pakken en cliënten voorbij de interne conflicten te leiden die hun herstel in de weg staan. Elementen van Eye Movement Trauma Release® worden gecombineerd met vaardigheden uit BRTT® (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB® Trauma Release Breathwork, waardoor een krachtige en holistische benadering ontstaat.

Het Unieke van Eye Movement Trauma Release®

De kracht van Eye Movement Trauma Release® ligt in de focus op het lichaamsgeheugengeheugen en de manier waarop traumatische herinneringen worden verwerkt. Deze methode kan gelijktijdig met BRTT® worden toegepast, waardoor de cliënt niet specifiek hoeft te concentreren op traumatische herinneringen. In plaats daarvan werken we met de natuurlijke tremor (trilling) die zich tijdens de therapie manifesteert. Tegelijkertijd wordt binauralbeats van DJ-Demilo en oogbeweging gebruikt om het zenuwstelsel te helpen bij het veilig vrijlaten van de opgeslagen spanning. Dit proces gaat gepaard met een afname van de levendigheid en emotionele lading die gepaard gaan met traumatische herinneringen.

Hoe Eye Movement Trauma Release® Werkt

De therapie toont aan dat de geest, net als het lichaam, kan genezen van psychosomatisch trauma. Vergelijkbaar met het genezingsproces van een fysieke wond, beweegt het informatieverwerkingssysteem van de hersenen van nature in de richting van geestelijke gezondheid. Wanneer dit systeem verstoord of uit balans raakt door de impact van een traumatische gebeurtenis, blijft de emotionele wond voortbestaan en veroorzaakt het lijden. Eye Movement Trauma Release® biedt een methodologie om mentale en fysieke blokkades te doorbreken en het genezingsproces te herstellen. Door gebruik te maken van bewuste oogbewegingen, geluidsfrequenties en ademhalingsoefeningen, wordt de vastgehouden spanning en emotionele lading in het zenuwstelsel vrijgelaten.

Eye Movement Trauma Release® binnen Inner-Journey

Bij Inner-Journey benaderen we traumaheling holistisch en met zorg. Onze ervaren therapeuten gebruiken Eye Movement Trauma Release® als een effectieve tool om cliënten te begeleiden bij het overwinnen van traumatische ervaringen en de bijbehorende symptomen. Door het herstellen van de balans in het geheugensysteem en het zenuwstelsel, kunnen cliënten een diepgaande en blijvende genezing ervaren. We geloven sterk in de potentie van het menselijk systeem om te genezen en te evolueren, en Eye Movement Trauma Release® is een waardevolle aanvulling op ons aanbod om individuen te helpen op hun reis naar herstel en welzijn.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe Eye Movement Trauma Release® kan bijdragen aan jouw helingsproces en welzijn. We staan klaar om je te ondersteunen op je pad naar innerlijke groei en herstel.