Skip to main content

Een BRTT & TRB sessie bevordert het loslaten van spanning in de fascia

Binnenin ons lichaam, onder de huid en diep in onze spieren en organen, ligt een wonderbaarlijk web. Het is fascia, een weefsel dat vaak over het hoofd wordt gezien maar een cruciale rol speelt in ons fysieke welzijn.

Dit spinnenweb van fascia omhult onze spieren, gewrichten, organen en zenuwen, waardoor alles op zijn plaats blijft en soepel kan bewegen. Het is als de lijm die ons lichaam samenbindt, en de verpakking die alles op zijn plek houdt.

Fascia is echter geen eenvoudig weefsel. Het bestaat uit verschillende lagen en texturen, van dicht en taai tot dun en elastisch. Deze diversiteit stelt het in staat om te dienen als een beschermende barrière voor onze organen, terwijl het tegelijkertijd flexibel genoeg is om beweging mogelijk te maken.

Dit onzichtbare web kan worden vergeleken met een spinnenweb in een donker bos. Het vangt alles op wat er doorheen gaat, van voedingsstoffen en zuurstof tot emotionele spanning en trauma. Als ons lichaam onder stress staat, kan de fascia samentrekken en verharden, wat leidt tot pijn, stijfheid en beperkte beweging.

Maar fascia heeft ook het vermogen om te herstellen en te veranderen. Door middel van massage, stretching, en andere therapeutische benaderingen kunnen we de fascia beïnvloeden en helpen om spanning los te laten. Dit opent de deur naar verbeterde flexibiliteit, mobiliteit en algehele gezondheid.

Fascia is als een mysterieus spinnenweb dat ons lichaam doordringt, een weefsel dat ons verbindt met ons verleden, onze emoties, en onze fysieke gezondheid. Het herinnert ons eraan dat ons lichaam een complex en wonderlijk systeem is, waarbij elk deel met elkaar verbonden is.

Dit onderschatte weefsel verdient onze aandacht en zorg, want het kan een diepgaand effect hebben op ons welzijn. Het is als een spinnenweb binnenin ons, een web van leven en vitaliteit dat we moeten koesteren en respecteren. Het verhaal van fascia is er een van verbinding, veerkracht en heling, en het is een verhaal dat we moeten blijven ontdekken en waarderen.

Ga mee op reis