Skip to main content

Ik deel graag mijn kennis met de wereld om je ziel en hart te openen.

Mijn naam is Sandra Lagerweij en ik heb Inner-journey opgericht, ik werk nu met een geweldig team van professionals.

Voor mij heeft Somatisch Trauma Therapie & Breathwork en plantmedicijnen mijn leven compleet veranderd. Iedere zin in dit verhaal getuigt van de diepe impact die deze benadering op mijn leven heeft gehad.

Zo’n 35 jaar geleden begon ik te worstelen met diverse lichamelijke klachten. Op mijn 18e jaar werd ik getroffen door een herseninfarct, met verlamming aan de linkerkant van mijn lichaam als gevolg. Dit zette me gedurende 2 jaar in Heliomare, waar ik alles opnieuw moest leren, van het oppakken van een theelepeltje tot mezelf leren wassen. Ik werd geplaagd door aanvallen van extreme pijnen, onverklaarbare spasma’s, diarree en helaas ook extreem veel pijnen die diep doordrongen in mijn gehele lichaam. Ik vroeg me af waarom ik niet herstelde. Ik verlangde ernaar om net als andere jonge mensen te zijn.

Na talloze onderzoeken kreeg ik de diagnose van twee chronische aandoeningen: de darmziekte Crohn en de spierziekte Spondylartropathie. Dit betekende een rollercoaster van emoties, angst, verdriet en pijn voor zowel mijzelf als mijn gezin.

De bijwerkingen van de medicijnen plaagden me en ik voelde me volkomen vervreemd van de wereld. Ziekenhuisopnames en meer dan 22 operaties volgden elkaar op. Ik en vooral mijn gezin gingen eraan onderdoor. Na bijna een doodservaring begon ik mijn zoektocht naar alternatieve geneeskunde en behandelingen. Ik werd erdoor gegrepen en de lichamelijke pijn werd aanzienlijk minder.

Ik ging me verdiepen in diverse opleidingen om mezelf te vinden en enorm veel te leren. Dit leidden ertoe dat ik mijn eigen instituut, PurSan, oprichtte.

Helaas bracht het leven negatieve wendingen met zich mee. Ik verloor mijn moeder, mijn beste vriendin, en mijn zus in hetzelfde jaar, gevolgd door een scheiding en het verlies van mijn geliefde instituut PurSan.

Ik worstelde om te overleven en overschreed constant mijn grenzen, waardoor mijn lichaam en geest het begaven… “Help!”

Ik bleef doorgaan, vooral omdat mijn dochter Demi met mij werkte en als ik zou instorten, zou zij dat ook doen. Ik wilde mezelf niet verliezen en mijn kinderen niet belasten met een zwakke, zieke, moeder. Maar uiteindelijk, na een jaar, belandde ik in een verwoestende depressie. En toen stopte mijn leven echt.

Dat was het moment waarop ik voor het eerst in aanraking kwam met Somatische Traumatherapie in Bali. Het opende een nieuwe wereld voor me, ik kwam in contact met mijn innerlijke zelf en ik kon diep doordringen tot de kern van mijn problemen.

Met behulp van lichaams- en ademwerk en plantmedicijnen, genas ik van mijn aandoeningen. Deze combinatie hielp me mijn trauma’s onder ogen te zien en op een veilige manier te verwerken. Het stelde me in staat om mijn zelfhelende vermogens aan te spreken en mijn fysieke en emotionele klachten te verminderen.

Plantmedicijnen, lichaams- en ademwerk gaven me innerlijke rust, zelfvertrouwen, kracht en leerden me opnieuw van het leven te genieten. Het hielp me niet alleen te houden van het leven, maar bovenal van mezelf. Deze benadering stimuleerde ook mijn spirituele groei en liet me mijn missie op aarde zien. Als het mij lukt om te genezen, dan kan iedereen dat. Daar geloof ik heilig in.

In 2008 heb ik tijdens een reis met plantmedicijnen, de BRTT & TRB techniek doorgekregen. De plantmedicijnen vertelde dat ik deze techniek moest gaan uitdragen Ik ben BRTT & diverse parasympatisch ademwerk in binnen en buitenland gaan uitwerken, testen, en uiteindelijk ontstond BRTT® & TRB®.

BRTT® is voor mij een benadering die diep geworteld is in het besef dat mijn geestelijke en lichamelijke welzijn onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. In mijn persoonlijke reis door deze therapievorm heb ik ontdekt dat de emotionele en psychologische trauma’s die ik heb ervaren niet alleen invloed hadden op mijn gedachten en gevoelens, maar ook op mijn fysieke gesteldheid. Deze benadering heeft mijn begrip van de verbinding tussen geest en lichaam getransformeerd.

Het kernconcept van BRTT® trauma therapie en Trauma Release Breathwork® is dat ons lichaam fungeert als een opslagplaats voor herinneringen en emoties die mogelijk niet volledig zijn verwerkt. Het heeft me doen inzien dat onverwerkte trauma’s zich kunnen manifesteren als fysieke symptomen en spanningen. Deze symptomen zijn niet alleen oppervlakkig; ze weerspiegelen de diepgaande interactie tussen ons zenuwstelsel en ons hormonale systeem. Als reactie op trauma kunnen deze systemen ontregeld raken, wat zowel emotionele als fysieke gevolgen heeft.

In mijn ervaring met BRTT® en TRB®, heb ik geleerd dat mijn lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden. Ik voelde de impact van mijn trauma’s niet alleen op mentaal en emotioneel niveau, maar ook als fysieke klachten, spanning en ongemak. Deze samenhang komt voort uit de nauwe verwevenheid van het zenuwstelsel en het hormonale systeem, die elkaar voortdurend beïnvloeden. Het was voor mij duidelijk dat de ontregeling van deze systemen door trauma zowel emotionele als lichamelijke gevolgen had.

Een essentieel aspect van deze therapie is het erkennen van de fysieke sensaties en reacties die gepaard gaan met traumatische ervaringen. Ik werd aangemoedigd om bewust te worden van hoe mijn trauma’s zich in mijn lichaam manifesteerden, zoals gespannen spieren, ademhalingsproblemen, hartkloppingen en andere fysieke symptomen. Deze bewustwording gaf me de ruimte om diepgewortelde emotionele pijn te onthullen en te verwerken.

Door lichaamsgerichte technieken (BRTT®), ademhalingsoefeningen (TRB®) en bewustwording toe te passen, leerde ik om contact te maken met mijn fysieke ervaringen. Dit heeft me geholpen om vastzittende emoties en spanningen los te laten, waardoor zowel mijn lichamelijke als geestelijke genezing mogelijk werd. Het doel was niet alleen om mijn symptomen te verlichten, maar ook om de dieperliggende oorzaken van die symptomen aan te pakken.

BRTT® heeft me geleerd dat het verwerken van trauma een holistische benadering vereist die rekening houdt met alle aspecten van mijn wezen: mijn geest en lichaam. Deze therapie erkent dat het herstellen van evenwicht en welzijn betekent dat ik zowel mijn geestelijke als lichamelijke aspecten moet helen. Dit heeft me de mogelijkheid gegeven om een diepgaande genezing te ervaren die mijn innerlijke wereld en lichamelijke gezondheid omvat.

Samen met het fantastische en professionele team van Inner-Journey streven we ernaar een verschil te maken in de wereld. Want verandering begint met zelfgenezing. Alleen dan kunnen we de vruchten plukken. Alleen dan kunnen we ware zelfliefde, verlichting, gezondheid, geluk en overvloed ervaren.

Ga met ons mee op deze reis. Een reis naar de diepste kern van jezelf om te ontdekken wie je werkelijk bent. Met liefde en respect zullen we je tools aanreiken om krachtiger te staan. We nodigen je uit om te ontsnappen aan de zware last die je al die jaren hebt gedragen.

Ontdek je ware zelf! Durf in het diepe te springen, want dan zul je ontdekken dat je kunt vliegen.

Liefs Sandra Lagerweij