Skip to main content

BRTT® Body Remembers Trauma Therapy
TRB® Trauma Release Breathwork

Breathwork is een krachtige vorm van therapie die je in staat stelt trauma’s en stress los te laten in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Wil jij ook mensen begeleiden in hun processen?

Inner-journey Trauma Release & Breathwork 3-daagse opleiding

Krijg de vaardigheden die je nodig hebt om verbluffende workshops te organiseren
Trauma vrijgeven door middel van Trauma release, Myofasciale Triggerpoint Therapie, meditatie, diverse ademhalings-technieken en andere tools.

Trauma Release & Breathwork is een van de veiligste en meest directe manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen.

Soms moet je gewoon een vrije val aandurven…..om erachter te komen dat je kan vliegen !

We hebben ons allemaal weleens verloren gevoeld op een of ander moment als gevolg van een gebroken hart, een traumatische gebeurtenis, overlijden, scheiding….

Dit gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten, zoals depressie en migraine, slaapstoornissen, verslavingen, onverklaarbare pijn in het lichaam. Gun jezelf en anderen een nieuw leven. Durf de sleutel naar je ziel te vinden of aan te reiken en ervaar samen innerlijke vrijheid en lichamelijke gezondheid.

De diepe innerlijke reis die je maakt met Trauma Release Breathwork & Trauma release is voor velen de sleutel gebleken, die de poort opent naar je ziel. Het is een krachtige methode om los te laten, inzichten te krijgen, te ontwaken, om te helen en om te worden wie je eigenlijk bent.

Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording, persoonlijke groei, heling van trauma’s en levensvraagstukken, waardoor je weer in contact komt met jezelf. Een ander kan je nooit die wijsheid aanreiken die in jezelf besloten zit! Onbewuste kennis wordt bevrijd en komt beschikbaar en brengt je in aanraking met emoties, levenslessen, toekomst en verleden.

Ook heftige traumatische ervaringen zijn te verwerken. Na een traumatische ervaring kan het zijn dat je regelmatig wordt overvallen door emoties, angsten, slecht slapen en je moeilijk kan praten over wat er gebeurd is. Samen met onze begeleiding kun je de gebeurtenis verwerken en rust vinden. Want zeg nou eerlijk…Dat verdient toch iedereen?

De weg naar genezing

Heel worden door de confrontatie aan te gaan met diepere lagen in jezelf. Ieder mens op aarde heeft wel een aantal emotionele, fysieke of mentale zwakheden of klachten. We kunnen deze klachten lang negeren, maar vroeg of laat zal de klacht escaleren en kom je terecht in een Burn-out, depressie, of nog erger een ziekte.

Het lichaam is de bewaker van onze waarheid. Het dwingt ons dan ook op gegeven moment, met hulp van lichamelijke of geestelijke symptomen, de waarheid te ontdekken, te herkennen en te verwerken. Het lichaam houdt zich aan feiten: Ons lichaam beschikt namelijk over een volledige herinnering aan de dingen die we ooit hebben meegemaakt.

Als je emoties uit je leven verband, zal deze op een dag je leven binnenstormen met angst, boosheid, verdriet, minachting, depressie, haat, wrok, zelfbedrog of zelfs ziekte (lichamelijk of geestelijk). Dit is dus de prijs die “jij” moet betalen, jouw opoffering voor het leed dat jij moest lijden.

Ademen is de brug tussen ons bewuste en onderbewuste

Inner-journey Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) & Trauma Release & Breathwork (TRB®) is ontworpen om door de vele lagen van lichaams pantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel.

Het ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om chronische spanning, zelf beperkende patronen en emotioneel trauma los te laten – wat de weg opent naar gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

Het versterkt het natuurlijke proces van uw lichaam om van begin tot eind te genezen, waardoor chronische spanning wordt losgelaten en uw systemen op cellulair niveau worden geherstructureerd. Door dichte en strakke weefsels in ons lichaam te ontgrendelen, ontsluiten we vitaliteit en levenskracht en maken we de paden vrij voor onbeperkte energetische stroom.

In de drukte van alledag kunnen we prikkels doseren door onze adem te doseren. Want, niet ademen is niet voelen. Dit levert spanning op. Deze spanning zet zich vast in lichaam en geest, met als gevolg dat we ons vast voelen lopen in ons dagelijks leven door subtiele, of meer ontwrichtende, klachten.

Theorie en praktijk ervaring

In deze opleiding leer je de adem als instrument in te zetten in je begeleidingswerk. Daarnaast krijg je diverse tools, aangereikt inclusief een map met lesstof. Tijdens de 3-daagse opleiding wordt je verdiepende theorie en praktijkervaring aangeboden. Het doel van deze opleiding is op verantwoorde wijze leren werken met de adem. Na deelname heb je een stevige basis om zelfstandig ademsessies te begeleiden.

Wat leer je?

• Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®)
• Trauma Release Breathwork (TRB®)
• Myofasciale Triggerpoint techniek
• Je ervaart wat de kracht van de adem met jou doet
• Je leert wat de adem op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel kan betekenen
• Je leert analyseren van adempatronen vanuit een holistische visie
• Je leert hoe je veilig en verantwoord kan begeleiden
• Je maakt kennis met diverse ademtechnieken
• Je leert ademsessies te ontvangen en te begeleiden

Trainings onderwerpen

• Basisprincipes van lichaamsgeoriënteerde trauma
• Wat is trauma en hoe wordt het opgeslagen in je lichaam
• Trauma en geheugen
• Pre – Perinatal – Postnatale Trauma
• Vroegkinderlijk trauma
• (Complex) Posttraumatisch Stress Stoornis
• Symbiose Trauma
• Verschil Dissociatie en Oculair Trauma
• Het zenuwstelsel
• De Psoas
• De Nervus Vagus
• Stukje Polyvagel – theory
• Voltooiing van onderbroken Fight / Flight- of ‘Freezing’
• 7-Belts of Tension
• Wat is de Fascia
• Therapeutisch gebruik van geluid, muziek, dans en bewuste beweging
• Structuren en meditaties voor meer zelfbewustzijn, welzijn en intuïtie
• Begeleide meditatie technieken ter ondersteuning van de integratie
• Cliënt / behandelaar ethische code
• Sessie contra-indicatie

***Natuurlijk krijg je na afloop een certificaat***
Met dit certificaat ben je ook bevoegd om bij inner-journey ademsessies mee te begeleiden.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen

Deze 3-daagse opleiding richt zich vooral op therapeuten, trainers, yogadocenten, psychologen, artsen, lichaam werkers en (adem) coaches die de adem willen toevoegen in hun begeleidingswerk en werken vanuit een holistische visie.

Daarnaast is deze 3-daagse opleiding ook voor iedereen toegankelijk, zonder therapeutische achtergrond. Zeker wanneer je in korte tijd je persoonlijke proces een flinke boost willen geven. Je krijgt een mooi instrument aangereikt voor zelfheling.

Deze inner-journey-training zorgt voor een diepgaande en solide verschuiving in je leven. Let wel: tijdens de opleiding, zal je zelf ook diepe stukken gaan aanraken en onder ogen komen.

Prijs 3 daagse opleiding inclusief training, studie materiaal, certificaat, eten & drinken € 1495,-

Nu ook termijn betaling mogelijk in 6 of 9 maanden !

Hier kan je reserveren

Inner-journey staat ingeschreven in het kwaliteitsregister instellingen CRKBO, dat tevens inhoudt dat we onze coaching, trainingen en opleidingen BTW-vrij mogen aanbieden.