Skip to main content

De Sleutel tot Welzijn en Traumaverwerking

In Nederland ervaren meer dan 2 miljoen mensen momenteel stressklachten, onverklaarbare pijn, en zelfs burn-out symptomen die zowel fysiek als mentaal zijn.

Hoewel ademhaling niet altijd de eerste oorzaak is waar we aan denken, speelt het een cruciale rol in onze algehele gezondheid en welzijn.

Het zal je verbazen, maar maar liefst 8 van de 10 mensen ademen verkeerd, en dit kan leiden tot ziekten en disbalans in ons lichaam.

Onze manier van ademen heeft een tweeledige impact.

Enerzijds kan een ingrijpende gebeurtenis invloed hebben op onze ademhaling, wat leidt tot stress en angst. Anderzijds kunnen we door middel van ademhaling de controle weer in handen krijgen.

Dit is waar Trauma Release Breathwork en Breathwork Reconstructive Trauma Therapy (BRTT) om de hoek komen kijken.

Deze benaderingen richten zich op het herstellen van de harmonie tussen lichaam en geest door de kracht van ademhaling.

**Trauma Release Breathwork** zijn ademtechnieken die mensen helpt om trauma’s en spanningen los te laten door bewuste ademhalingstechnieken. Het opent de weg naar diepgewortelde emoties en bevordert genezing.

**Body Remembers Trauma Therapy (BRTT)** gaat nog een stap verder. Het combineert breathwork met inzicht in hoe het brein en het zenuwstelsel reageren op trauma’s.

Door dit begrip kunnen mensen trauma’s in hun verleden beter begrijpen en verwerken.

Het belang van breathwork kan niet genoeg benadrukt worden. Het heeft bewezen effecten op het verminderen van stress, angst, en zelfs het herstellen van het zenuwstelsel. Het stelt mensen in staat om de regie over hun eigen welzijn terug te nemen.

Wil je meer leren over de kracht van breathwork, de interactie tussen ademhaling, het brein, het zenuwstelsel en trauma’s?

Schrijf je dan snel in voor onze 3-daagse opleiding. Het zou het keerpunt kunnen zijn in je zoektocht naar een gezonder, gelukkig gebalanceerder leven.

Inschrijven, klik hier.

Adem in, adem uit, en geef jezelf de kans om te genezen.

Liefs Sandra Lagerweij

www.inner-journey.nl

Meer informatie, klik hier