Skip to main content

Wanneer begin je weer van jezelf te houden

Op de dag dat je oprecht van jezelf houdt, zul je de drang om anderen constant te plezieren loslaten.

In plaats daarvan zul je jezelf toestaan te luisteren naar de diepste verlangens van je ziel, en die verlangens zullen jouw leidraad worden, ongeacht de verwachtingen van anderen.

Te vaak heb je anderen prioriteit gegeven en je eigen wensen verwaarloosd.

De dag dat je oprecht van jezelf houdt, zal je stoppen met lijden en in plaats daarvan de cycli van het leven omarmen, met al hun ups en downs.

Het eindeloos streven naar wat “zou moeten zijn” leidt alleen maar tot voortdurende frustratie.

Op de dag dat je oprecht van jezelf houdt, zul je afstand nemen van giftige relaties, zelfs als het gaat om familie, goede vrienden of romantische partners.

Veel van deze relaties putten je alleen maar uit en dragen niets bij aan jouw groei.

Op de dag dat je oprecht van jezelf houdt, zul je je niet langer zorgen maken over kritiek en je concentreren op wat jouw persoonlijke ontwikkeling bevordert.

Het luisteren naar de oordelen van anderen zal alleen maar je eigen geloof in je capaciteiten ondermijnen.

Op de dag dat je oprecht van jezelf houdt, zul je je angsten laten varen en bereid zijn risico’s te nemen. Dit is de enige manier om je volledige potentieel te benutten en jezelf opnieuw te ontdekken.

Op de dag dat je oprecht van jezelf houdt, zul je stoppen met liegen, doen alsof, pijn doen en anderen kwaad doen. Door deze destructieve gedragingen achter je te laten, zul je jezelf niet langer saboteren.

Op de dag dat je oprecht van jezelf houdt, zul je stoppen met jezelf als slachtoffer te beschouwen. Niemand anders is verantwoordelijk voor wie je bent; alleen jij hebt de controle over jouw pad.

Wanneer je oprecht van jezelf houdt, zal dit zowel innerlijk als uiterlijk tot uiting komen. Je zult goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, en je zult jezelf de liefde en waardering geven die je verdient.

Je zult leren om in harmonie te zijn met jezelf, van binnenuit. Dit is waar echte liefde begint – binnen in ons.

Liefs Sandra Lagerweij

www.inner-journey.nl

Foto: Art by Demilo